Tack för allt!

Scan-150314-0015

Min pappa gick stilla bort för några veckor sedan. Tiden sedan dess har präglats av hans minne och jag minns honom framför allt för det han lärde mig och för det han gav mig.

Pappa, din väg genom livet kom att bli lång. Du startade under knappa förutsättningar med vad som även idag hade setts som ett handikapp. Själv var jag så van vid det att jag vid något tillfälle undrande om det var du, med åtta fingrar, och inte jag med tio som var det normala. Din kontroll över redskap och verktyg var så mycket bättre än min egen och det var lätt att glömma två saknade fingrar.

Trots detta tar du dig fram genom livet, genom utbildning och karriär, från Småland till Göteborg, genom Skåne och ett fjärran Tunisien för att så småningom slå dina pålar och bygga ett hem i Stockholm. Under hela denna resa gör du intryck. Så mycket intryck att hälsningar och minnesord började strömma in på dagens snabba media redan under natten efter det att du gått bort. Bland alla beklaganden är vår förlust och allt deltagande i vår sorg hittar jag flera korta minnesbilder. Den senaste ifrån en av dina kurskamrater på Chalmers som sammanfattar väl. Ulf Henrik skriver:

David minns jag som den glade och strävsamme smålänning han var, han gjorde intryck i kamratkretsen. Han är i mitt minne fortfarande den yngling han var på femtiotalet. Jag ser hans intelligenta blick ofta med lite okynne i de bruna ögonen. Jag hör hans karakteristiska småländska dialekt.

På så sätt, vill jag minnas dig för att du visade genom din långa resa att man kan uppnå mål, som kan vara avlägsna genom att göra det bästa av sin situation och genom att göra intryck där man kan.

Jag vill tacka dig pappa för allt det du lärt mig genom ditt liv, ditt sätt att leva och din syn på livet. För mig var du en förebild men du var också, och kanske framför allt, min pappa. Ditt största mål och projekt i livet kan ha varit att bygga vår familj, en familj byggd på dina  värderingar och på ditt sätt att leva. Du kom att lyckas. Jag minns dig som ”the bridge over troubled waters”, som den bro över mörka vatten, som bar oss. Jag vill tacka dig för allt det du gav mig genom din gärning och ditt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s