Det kan vara roligt på gymet

Michael Jackson på scen när han var som störst i livet 1986. Han är ännu större idag. Bild hittad hos abc news.

Det är snart tre år sedan som jag vaknade upp till nyheten att Michael Jackson hade gått bort. Överraskningen var inte total. Åren hade blivit många sedan han var i toppform och skvallret och skandalerna hade satt en tråkig skugga över the King of Pop. En skugga så mörk att det just då var det lätt att glömma vad han gjort, vad han faktiskt hade hunnit ge oss under ett magiskt decenium för dryga tjugo år sedan.

Ond, bråd och för tidig död under oklara omständigheter har tyvärr en positiv avigsida. Vi lägger skvallret och avundsjukan åt sidan. Vi tar istället till oss de goda, det bra, i det här fallet det unika. Han var bäst bland de sina, en bland de bästa av alla någonsin.

Minnet lever, i allra högsta grad, och musiken är mer närvarande i vår vardag idag än vad den var då när det begav sig. På gymet blir det plötsligt kul när vi studsar runt till They don’t care about us som de värsta filipinska fängelskunderna och när vi hivar skrot och ledaren skrämmer oss med monsterdansen ur The Thriller

Hemma igen läser jag på. Just They don’t care about us var kontroversiell men ändå älskad, speciellt på vår gamla kontinent, för sitt budskap inte bara för sin musik. Han hade fler talanger än vad jag trodde, än vad jag mindes.

Michael, tack. Du var en av the crazy ones.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s