Jag tränar för att må bra

Att hålla upp motivationen känns ibland som att klättra uppför ett oändligt rep. Bäst att göra det till en daglig vana. Bild hittad hos http://www.inspiredfitstrong.com.

Jag tänkte över min inställning till min träning och skrev ett inlägg där jag litet trött konstaterade att den kändes som ett dagligt måste, att den var en del av hygienen, att det inte alls kändes kul eller skönt. Kommentarer ramlade in som kan sammanfattas i den här frågan ifrån Eva.

Är vi olika? Vore intressant att veta hur andra känner, hur mycket är fysisk upplevelse, hur mycket är mental inställning, när det t ex blir tungt?

Ja, vi är nog olika. Själv har jag alltid fått kämpa med träningsmotivationen och det är endast under några korta perioder i livet som jag upplevt att träning har varit roligt eller skönt. Jag har ofta fått lura mig själv med belöningar, den kalla ölen på Happy Hour efter bastun eller ett par nya Levis’ när vågen visar en viss siffra, för att kunna hålla ut. För mig är det helt och hållet den mentala inställningen som gör att det blir av. Att se träningen som en del av den dagliga hygienen är ett sätt att hålla motivationen igång.

Jag tränar för att må bra, när jag inte tränar mår jag sämre. De perioder i livet som gått bra sammanfaller alla med mer eller mindre träningsintensiva perioder. Därför vore det dumt att inte träna. Jag vill ju att det ska gå bra, jag vill må bra.

Annonser

Ett svar till “Jag tränar för att må bra

  1. Cecilia Dreijer

    Håller med om att välmående och träningsperioder hör ihop. Eller rättare sagt – ovälmående och icketräningsperioder hör ihop. När livet är tungt är träningen det första jag lägger på hyllan.
    Jag tränar för att jag skall nå den punkt då jag verkligen KÄNNER att det känns kanonbra att gå till gymet. Inte bara TYCKER att det är bra. Är det inte lite som en bergochdalbana – i dalarna måste man se det som en del av den dagliga hygienen och när man är på topp fungerar det mesta av sig själv ändå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s