Modern teater

Månghörnig föreställning på den Moderna teatern i Grosseto. Costa Concordia spektaklet fortsätter inför publik. Bild hittat hos web.comune.grosseto.it.

De publika utfrågningarna angående Costa Concordia började på Grossetos Moderna teater. En scen som tar 1000 åskådare var fylld till en fjärdedel. De inbjudna representerade de drabbade, kommuner och regioner längs kusten och och andra statliga organ. Rederiet fick också stanna i salen men miljörörelsen och dess många sidogrenar fick snällt vänta utanför trots att det fanns gott om plats och trots att miljöbrott har lagts till listan av anklagelser mot kapten och rederi.

Under sessionen rapporteras innehållet av skeppets ”svarta låda” och bland annat sägs att kapten Schettino hade glömt sina läsglasögon i hytten vilket gjorde det svårt för honom att läsa av radarskärmen. Det går att undra vad mer vi ska få veta om kaptens vanor. Att strumporna var våta och att hans flickväns kläder fanns i hans hytt vet vi, men, som en vän på Facebook frågar, hade han rena underkläder? Var han duschad och deodorerad?

Att spektaklet framförs på en Modern teater känns helt riktigt. Att det kommer bli en serie av föreställningar, nästa i juli, känns också rätt. Ett mer modernt drama i vår episodiskt berättande tid får man leta efter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s