Ett – ett

Fotboll, ett spel på liv och död, eller ännu mer än så. Bild hittad hos http://www.flickr.com/photos/stevendepolo/.

Ett känt citat lär låta: Fotboll handlar inte om liv och död, det är långt mycket allvarligare än så. Ingen annan stans är detta så tydligt som i Italien.

Juventus, den italienska gamla damen, är just nu på väg mot sitt första ligaguld på många år. Efter mutskandalen då de relegerades till division två har de till sist kommit ikapp och slåss nu på allvar igen om ligatitlen. Utmanaren är den vanliga. Milan jagar bakifrån och idag möttes de för att kanske bestämma var titeln skulle hamna. Det blev oavgjort, ett – ett. Just den här matchen kom inte att avgöra ligan.

I de flesta andra länder hade detta rapporterats med en axelryckning. Hemma i Sverige hade vi fått höra att IFK Göteborg och Malmö FF har spelat oavgjort och att man fortfarande inte vet vem som kommer att vinna allsvenskan. Det är trots allt tretton omgångar kvar och det skiljer bara en poäng i tabellen mellan de två  lagen.

Inte så i detta land. Milan är Berlusconis lag, TV är Berlusconis media, på söndagar spelar man fotboll. Ett tveksamt bortdömt mål för Milan framförs som huvudnyhet. Repriserna vevas tills dess alla vi åskådare är övertygade om att just denna dag blev Milan berövade på det mål som skulle komma att avgöra vart ligatitlen 2012 går.

Själv blir jag trött. Trött på de män, som ofta nått betydligt viktigare position och äldre ålder än jag själv, som tjatar som de värsta hulliganer om tveksamma domslut och avblåsningar, som inte kan acceptera en förlust. Snälla, ta det som en riktig man. Lär av misstagen och låt livet gå vidare.

Annonser

Ett svar till “Ett – ett

  1. Så sant så sant! Vilket ståhej.Håller med dig om att det är bättre att lära sig av misstagen och låta livet gå vidare! jag är ingen fotbollsfanatiker men så är jag också en kvinna 😉 det som alltid har både förvånat och roat mig är vilka enorma känslor en boll kan väcka. Allt ifrån vrede till gläje. tårar till skratt och hur hämningslöst man kastar sig över varandra. när det har blivit mål. Underst ligger anfallaren som lyckats pressa in ett mål! Ovanpå finns där en hop med hans medspelare som jublar klappar om honom och pussar honom på kinderna!Förvånar mig inte så mycket när sylänningarna visar sina känslor så intensivt men däremot häpnar jag över dom kontrollerade svenskarna som hämningslöst visar sina känslor så öppet. samtidigt även positivt att Svensken kan släppa loss så fullständigt! Men det beror förmodligen på äran och delvis pengarna osv..
    Tack för ännu en bra blogg .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s