Det är inte helvetet

Belen Rodriguez presenterar San Remo festivalen, bild hittad hos http://www.zazoom.it/blog_rsc/post.asp?id=6222

Melodifestivaler, visst älskar vi att hata att älska dem? Här i Italien dominerar den årliga San Remo festivalen som just avslutats. Det är flera år sedan jag följde den i detalj. Det blir som ett heltidsarbete under en vecka. Sändningarna börjar strax före nio och slutar inte före midnatt. Jag har därför bara följt la polemica, diskussionerna, ”chockerna” som det skulle stått på löpsedlarna i Sverige.

Mycket har handlat om Andriano Celentano, en italiensk skådespelare och artist för oss mest känd för att skrivit originalet till ”Lyckliga gatan”  och hans frontalangrepp på präster och vissa katolska tidningar. Något som ledde till att en av festivalens sponsorer hoppade av och att en annonsering värd 700.000 Euro drogs in.

Men, på samma sätt som vi kommer att glömma melodierna kommer också detta att glömmas. Festivalens höjdpunkt var en annan. På nätet snackar man bara om en av presentatörerna, Belen Rodriguez, och hennes fjärilstatuering som hon finkänsligt visar upp. Spekulationerna är många. Alla vill veta mer.

Till sist var det också någon som vann. Emma sjöng att vi inte var i helvetet. Jo, man kan ju hoppas.

San Remo funkar också som uttagning till Eurovison Song Contest, men i det valet har man inte litat på folket. Man skickar istället ett särskilt utvalt bidrag med Nina Zilli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s