Rör inte min kompis pung

Temat har varit underlivsfixerat. Det har handlat om vägda blöjor, om avklippta förhudar och om kirurgiska ingrepp i underlivet i syfte att förändra könsroll och förhindra fortplantning  Tidningar och internetsidor har fyllts med argument för och emot och till sist har den helt förväntade Facebook kampanjen startat. Vänner pryder i stolthet sina profilbilder med uppmaningen ”Stoppa tvångssteriliseringarna!”.

Jag håller med. Du ska inte behöva gå med på att avsäga din möjlighet till fortplantning bara för att du känner dig född i fel kön. Gossebarn ska inte behöva genomgå helt onödiga amputationer i späd ålder, speciellt inte om det sker enbart för att tillfredsställa en helt godtycklig gudomlighet. Våra äldre ska vårdas med respekt och integritet.

Men, jag undrar, var kommer denna fixering vid underlivet ifrån? Varför ska vår situation, vår framtid och våra möjligheter bestämmas av hur vi är utrustade mellan benen? Av hur duktiga vi är på att knipa när det behövs? Av hur känsliga vi är i sängen och av hur länge vi kan hålla på? Varför?

Sverige är fantastiskt. Landet har tid med dessa existentiella frågor när resten av världen kämpar i motvind i en rejäl finansiell kris. Andrej Pejić (på bilden ovan) har inte haft lyckan att vara född i ett sådant land. Trots det har han trotsat konventionerna och har gjort karriär som androgyn modell. En karriär som varit såpass framgångsrik att han en gång blev listad som en av de 100 sexigaste kvinnorna  i världen. Hade det varit möjligt i vårt underlivsfixerade land?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s