Nyår på nätet

Nyår bör firas i vänners lag, annars känns det lätt ensamt. Vad gör man då när en förkylning opassligt stoppar möjligheter till fysiskt umgänge? Jo, man tar givetvis fram sitt fönster mot omvärlden, man öppnar valfri web-läsare och ger sig ut i vimlet på det stora nätet. Här hittar man likasinnade och andra människor i samma situation. Vi som sitter hemma i mer eller mindre ensamhet och väntar på att klockan ska slå tolv då vi med gott samvete kan öppna skumpan, skåla med våra nätbekanta och sedan så sakta krypa ned i sängen.

Det har sina fördelar: det är inte lika stökigt som på lokal, man hinner lära sig något under tiden, mat och alkoholmängder hålls under bättre kontroll. Nätverkskartorna som postas under tiden påminner om vinterhimlar eller små fyrverkerier. Det känns inte ens nödvändigt att gå ut i kylan.

Till sist slår klockan tolv. SMS och chatkanaler fylls plötsligt med meddelanden från nära och kära. Bilder på skålande festklädda ungdomar gör oss nästan närvarande på riktigt. Till och med och annan virtuell drink och skål hinner delas ut innan dansen börjar. Men då, som sagt, är det dags för oss Internauter att dra oss tillbaka.

 

Annonser

Ett svar till “Nyår på nätet

  1. Trevlig skildring av en nätjul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s