Vatten blir till vin

Vår favoritutflykt går norrut till Torreniere, till Montalcino, till Toscana. Där träffar vi Mario som visar oss vingården och låter oss smaka på Brunello di Montalcino, ost, olivolja och skinka.

 Utsikt ifrån Abbadia Ardenga 

Utsikten över de Toskanska kullarna är hänförande redan i bilen på väg dit. Bara dessa vyer är nästan värt hela besväret. Smaklökarna får dock vänta för att till sist också få sitt.

Ekfat ifrån Slovenien

Vi får först göra den obligatoriska turen bland ekfat och jordprover så att vi förstår hur ett bra vin blir till. Vår guide berättar och förklarar med stor entusiasm.

Mario berättar om jordmåner

Vi noterar speciellt hur mager jorden är för den bästa kvaliteten. Hur vatten bokstavligen blir till vin. Vi leds sedan förbi den privata samlingen där alla årgångarna efter andra världskriget trängs.

Privat Brunello di Montalcino samling

Till sist får vi prova, mycket smakligt.

Provsmakning

Med vår skörd kan vi sedan ta farväl från denna oas.

Lotta med sitt fynd

Vi kommer snart tillbaka.

Er berättare med vänner

Ett svar till “Vatten blir till vin

  1. Härlig utflykt, framkallar många minnen!

Lämna en kommentar