Shaken, not stirred

Katten väcker oss, orolig som aldrig annars. Hon kommer till ro efter mycket klapp och kel. Vi kommer också till ro, klockan är trots allt bara lite mer än tre på morgonen. Strax därpå väcks vi igen.

Det börjar som en skakning på övre däck. Fönsterrutorna skallrar. Ett lågmält muller följer medan skakningarna tar i. Vi förstår: en . Den håller på längre än den brukar, skakningarna är längre och kraftigare än vanligt. Den är större än vanligt, men när den är över somnar vi om. Huset står ju kvar.

Nästa morgon ser vi katastrofen i berättas på nyheterna. Redan är ett tiotal döda, hela städer och samhällen är förstörda. Människor gråter öppet över de saknade. I en by saknas en av tre.

Idag, tre dagar senare, räknas de döda i hundratal, de saknade i ytterligare hundratal, de skada i tusental och de hemlösa i tiotusental. Rapporterna ifrån tältstäderna, ”i tendopoli”, fyller nyheterna. Premiärministerns besök och inte alltid genomtänkta uttalanden skapar rubriker men, på det hela, verkar räddningsarbetet pågå. Varje dag verkar vara lite bättre än den förra. Det sedvanliga kaoset uteblir.

De var först i Thailand efter annandag Jul 2004, de sköter det som de ska nu. Varför kan de inte klara det i vardagen också?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s